2008. március 10., hétfő

The Drifting... Pt. 0.(?)

 Ismerd barátaidat, ismerd az ellenségeidet, és ismerd a világot magad körül. Számíts arra amire nem számíthatsz! E veszett világban rendet pakolni lusta állatként láss át a káoszon, csak így élheted túl, én ezt vallom!... Tapasztalt albérlettársaimmal volt olyan, hogy mi nem így éltünk. És csodák csodájára a fejünk mellett csapódott a falba, a sors "nyílpuskája", hogy egy kollegám szófordulatával éljek. Az időpont: 2007 Február 18-a... A helyszín: Debrecen, egy cívis utcai albérlet. A Kedv: Soul Caliburhoz méltó.

 A megszokott 5 fős csapatunk épp azzal volt elfoglalva, amivel egyetemi létünk 6/4-ét töltjük: Egymás poligon-agyonverésével, konyhakísérletekkel, a hétre beosztandó élelem elpusztításával, valamint mély filozofálgatásokkal az Alk vitaminról. Minden adott volt egy kellemes estéhez, majd egy pocsék reggelhez másnap. Hiszen mindenféle univerzitász agymosó órák vártak ránk, melyeket nem is sejtettük, hogy mennyire fogunk várni az elkövetkező napokban.
Csak egy csepp kellett a pohárba... megkaptuk.
Szerény fölső padlónkon, avagy a plafonnak nevezett materialon egyszer csak megjelent egy vízcsepp... legalábbis, ahogy mi hittük. Egy panelba ez azért vicces, és nem különösebben szürreális. Már csak azért is mert az első emeleten lakunk, és igen csak sok tetőt kaptunk a fejünk fölé, hogy meg ne ázzunk. Hát valami módon ez a 9 réteg plafon mégiscsak elbaszódott... vaaagy... valami turpisság van a dologban? Joggal kérdezhetitek.

 Az első vízcseppet még jól bírtuk, tekintve, hogy nem vettük észre... de mikor kb. 3 darab esett le egymás után, a Ramms+ein egyik klasszikusát dobolva az asztalunkon, már sejtettük, hogy valami nem okés. "Skaczok, valami csöpög a plafonról... " - Hangzott el a 'förszt notisz' mondat. Ez bizony már nem elmélet volt kedves feleim, beledobtak minket a nagy K betűs gyakorlatba, oktató nélkül. A 3 cseppből 6 csepp lett, a 6-ból 12... a 12-ből a sejthetőleges albérlet beázási tényező, gondolt egyet és viccesen a 3045-re ugrott. Eljött a Bí-déljy... avagy a nagy partra szakadás. Nem telt bele egy fél órába az egész... A 2007 Február 19-ére virradó éjszakánkon előkerült az elveszett királyság... Atlantisz! Sajnos, a probléma ott kezdett lelendzeni, hogy valahol a fölöttünk lévő emeletre került... elő... szóval a birodalom alatt elterülő apartmanok igencsak: "szoptak". Nos ilyen lakók lennénk mi is... és innestől pontosan idézem jómagamat:
"Mivel épp ésszel már nem bírjuk elvislelni eme kapcsolóból-konnektorba irányuló vízfolyamot... én, egykori Lazarus-omin úgy döntöttem dokumentálom az eseményeket. "
Így született meg a Drifting.txt - Egész pontosan, azzal viccelődtünk a kollegák közt, hogy a beázás miatt csinálhatnánk egy hajónaplót. És mivel ismertek kedves olvasók, elég elvetemült vagyok ahhoz, hogy egy ilyen merényletet végrehajtsak, hát épp annak a regényesített változatát olvashatjátok... majd a következő részben...

túbí kontinnyúd...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése