2008. március 11., kedd

The Drifting... Pt. 1.

!KÓSÖN! - Ezt a cikket csak az merészelje elolvasni, ki a Drifting nullával végzett... az ellenszegülésnek beláthatatlan következményei lehetnek. Nesztek:
The Drifting 0 - A hajónapló első oldala

 Az albérlet szörnyen nézett ki... A vízözön először szerény személyem és Jaysicks szobáját támadta meg, ha nem tekintjük a kis előterünket, ami addigra megsemmisült. (Cső irányú vízesés végzett vele...) A szoba jobb sarka szebb freskókat mutatott mint a sixtusi kápolna (már ha abba van freskó...) mennyezete. A konnektorainkból folyt a víz, mintha csak megnyitottuk volna az elektro-csapot. Észre is vettünk egy felettébb veszélyes dolgot. Az áramellátásunkat fenyegette a legtöbb víz. Tulajdonképp a H2O alakulat körbevette a mén' kaccsolókat, és rohamot kezdeményezett. Mivel mi a SZövetséges oldalt szolgáltuk, (főleg én) úgy döntöttük megmentsük' a generátort az elázástól, meg akkor már, ha ott vagyunk: jó magunkat a szarrá rázódástól. Kifelé menet a SKACz szobából, kollegám Jaysicks balesetvédelmi felkiáltásokkal próbálta vezényelni a csapatot, hogy egyet idézzek: "Ne nyúlj a falhoz mer' ráz!! "
 Miután elértük a tractor beam lekaccsoló' masina bizgentyűt, hosszas filozofálásba kezdtünk, hogy mégis miféle szubsztanciával sikerülne nekünk ezt -haláleset nélkül- lekapcsolnunk. (Igen, mi IK-sok le akartuk kapcsolni az áramot... hihetetlen, de a szükséghelyzet szörnyű áldozatokat követel...) Ekkor mondta Dante kollegám: "Valaki olyan kapcsolja le az áramot, akinek csizma van a talpán... "
 Miután rájöttünk, hogy a fentebb említett mondat nélkülözi a koherenciát, valamint jól kiröhögtük magunkat, visszasiettünk a fő-szobába, időt hagyva ezzel az elektrissönsziz rendszer túlélésének. "Ez a szoba már nem szűz, mer csöpög... " - Állapította meg ismételten Dante kollegának, de hát igaza volt... amelyik szoba olyan lezbipornt látott mint amilyet Jay hozott be anno, az még véletlen se lehet szűz...
 Gilette-féle borotvaéles penge agyállományunkkal megállapítottuk, hogy a gubanc a fölöttünk lévő apartmant illetheti. Így hát, hogy egy SW klasszikust idézzek: "Delta Squad forming up!!" - "Forming up boss!!" - Hangzott a felelet... A nem túl nemes feladatra Jay és Árpesz vállalkozott, mi Hevee-vel úgy döntöttünk, hogy szalonnát sütünk... az erkélyen, természetesen.
 Mivel a behatolási kísérlet sikertelennek bizonyult, felcsődítettük az egész tömböt, hogy "Gáz van, elázunk, ti fölöttünk nem, úgyhogy szolidaritás bazzeg segíccsetek' elzárni a vizet! " Mialatt Árpeszék Half-life kettőt megszégyenítően manővereztek a Valve-ek és Tap-ek között, mi Hevee-vel épp azokat az alattunk lakó delikvenseket figyeltük, akiket még nem ért el a lé...
  - Vajon, Anikóéknál van már? (alattunk lévő lakók) - Hevee
  - ... Nagyon remélem - Laza
 - Fejeztem ki együttérzésemet.

 A víz elzáródott, senkinél se volt hákettőó... kivétel ez alól a mi, szerény hajlékunk, ahol megállás nélkül zúdult le a Niagara vérnyomás és víz-esés. Mire visszatértünk a szobák még durvábbak voltak. A fürdőszobában bal oldali alakzatra emlékeztető csillag formátumba gyűlt a plafon húsleves, a másik szobába szintén átszivárgott a folyékonyság, nálunk meg átázott (Jay szerint inkább szeparálódott... edit, vagy mi. :D...) a szoba 2/3-a. Próbáltuk humorosan felfogni a szituációt, mivel úgy nézett ki a veszélynek vége. Hirtelen Árpesz hangos csatakiáltása süvített végig a betondzsungelen: "Csináljunk papírtitanikot! " Az ötletet lelkes ujjongással és hüvelykujj fölfele fordítással fogadtuk, de sajnos nem volt elég dasz pépör in da hausz, így elnapoltuk a megvalósítást. (úgy is volt időnk, 40 nap, 40 éjszaka, vagy mifaszom...)
 A harci helyzetet mi sem jellemezné jobban, mint Árpesz kollegánk következő, hősies, vakmerő cselekedete:
  - Vajon, ha lekapcsolom ezt a lámpát megbasz -e? *EGYMÁSODPERCALATTPÜFFLEKAPCS* ... Nem!
Rólam lefőtt minimum egy liter Heineken a bátor, Spearst megszégyenítő akció láttán. Ekkor Hevee beugratós kérdést intézett hozzám:
  - Laza inkább vettek volna fel koliba mi?
Bevallom, akkor csakis az igenleges válasz járt a fejemben, de hát ha így lett volna, hogy olvasnátok el ezt a betűrengeteget? Szal' nem...
 Miközben Jay és Árpesz elkeseredetten és kiéhezve próbált bejutni, az általunk nemsokára Dáglesznek elnevezett fölöttünk lévő anomália, szerény rezidenciájába, száz-és-száz furcsa dolog ötlött eszünkbe, mert hát mi már csak ilyen detektív jellegű emberek vagyunk, megpróbáltunk rájönni mi folyhat a vízen kívül odafönt:
  - Azon filóztunk, fölöttünk megöltek valakit... - Jaysicks
  - Vagy mittudomén' valaki öngyilkos lett... - Laza
  - Vagy valaki kád lett... izé!!.... na... vagy víz. - Hevee

Akár csak terézanya, ki még itt is masszívan inna, szomorúan konstatáltuk a jetilábnyom helyett, azt, ami lelki szemeinket leszarva, saját szíingelő divájszainkat pásztázta:
  - Hú basszátok meg... Itt max vizipipa... - Hevee

túbi kontinyúbb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése